• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ СВ.ВАЛЕНТИНА 14 лютого

ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ СВ.ВАЛЕНТИНА 14 лютого

2020-02-14

/Files/images/Вален..png


Кохання – це не лише почуття людяності та шляхетності. Це святе почуття, яке має велику силу і заслуговує на свій день, такий як День народження, бо зароджується у кожному серці. Таким днем є 14 лютого, бо саме в цей день майже у всіх країнах світу відзначають день святого Валентина. Саме цей святий покровитель усіх закоханих.

Вважається, що дню святого Валентина вже більше ніж 16 століть і немає точної дати його започаткування. Є декілька теорій щодо походження цього свята. Цей день почали святкувати через птахів ще язичники. Бо саме в цей час у них починається шлюбний період. Вірили, що шлюб, укладений у цей день, буде довгим та щасливим. Про лебедину вірність, наприклад, ходять легенди і по сей час.

За іншою – його святкують на передодні Стрітення Господнього. За народними прикметами, на Стрітення зима вирушає туди, де було літо, а літо – туди, де була весна. Зима та літо зустрічаються та сперечаються між собою через те, хто ще лишається господарювати…

Є ще одна теорія. За якою Валентин був єпископом, який жив у 3 ст. до н.е. і порушив заборону римського імператора одружувати. Той вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами. Будучи у в’язниці за невірність Валентин закохався у сліпу дочку тюремника, але не міг їй освідчитись через те, що був єпископом. Лише перед своєю стратою він надіслав коханій анонімного листа-зізнання. З того часу такі листівки почали називати «валентинками».

Святковий захід «У чарах кохання» розпочали і у Малоскнитському НВК. Метою заходу було ознайомити учнів з легендами виникнення даного свята, з традиціями його святкування в різних країнах, виховувати риси цікавості, повагу і любов до ближніх, розвивати допитливість, уміння висловлювати свої почуття.

Хлопці і дівчата були поділені на 2 команди і змагалися так, як зима з літом – хто буде господарювати. Водночас дехто соромився та ніяковів, коли мова шла про почуття. Але все ж вчителі так поєднали завдання конкурсів, що учні зуміли подолати цей бар’єр. Були красномовними, обізнаними, справжніми ораторами. Навчилися підписувати листівки. Зрозуміли, що варто освідчитись, хоча б анонімно. Це прекрасна можливість для тих, кому не вистачає сміливості. Адже друга половинка може так і не здогадатись кому вона була симпатична. А якщо зізнання не будуть прийняті, то можна і не визнавати, що ви їх автор.

Цей день у різних країнах святкують по-різному. У Канаді 14 лютого жінка може зробити пропозицію своєму коханому, а він, якщо відмовиться може потрапити до в’язниці. У Британії жінкам прийнято дарувати червоні троянди, а у відповідь можна отримати яблуко, як символ любові. У Данії надсилають один одному засушені квіти, з якими вони асоціюються. В Ісландії одягають один одному на шию маленькі камінчики, асоціюючи у такий спосіб іскру, яка виникає внаслідок тертя каменю об камінь. А у Саудівській Аравії та Ірані заборонено святкувати День закоханих і можна отримати за це штраф. Францію ж не дарма називають «країною кохання». Тут задарюють коханих солодощами та прикрасами…

До проведення святкового заходу у Малоскнитському НВК були залучені вчителі: Ярмолюк В.О., Смолій Л.І., Дядюк М.М., Свідзінська Т.М.

Заступник з НВР Валентина КИРИЛЮК

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi