МОЄ МАЙБУТНЄ В УКРАЇНІ

2020-03-06

/Files/images/сертифікат.jpg

24.12.2019 р. у школах України був проведений національний урок «Моє майбутнє в Україні». Захід проходив за організації Центру «Розвиток КСВ» спільно із Міністерством освіти і науки України та Першим Українським Міжнародним Банком в межах проєкту «Моя кар'єра в Україні». Метою якого стало формування в учнів відповідального ставлення до вибору професії, сприяння усвідомлення ними власних інтересів до професійної діяльності.

Такі уроки допомагають учням краще зрозуміти причини, що впливають на виникнення та зникнення професій, усвідомлювати власні інтереси до професій, навчатися прогнозувати актуальність обраної професії в майбутньому. Адже незабаром в житті кожного старшокласника настане момент, коли йому потрібно буде обрати майбутню професію та заклад освіти для подальшого навчання. В час, коли нові та цікаві професії з’являються з неймовірною швидкістю, потрібно завжди бути в курсі будь-яких змін.

Національний урок у Малоскнитському НВК був проведений у 9 класі. Дев’ятикласники мали можливість посперечатись стосовно найактуальнішої професії та того, ким вони себе бачать у майбутньому. Дізнались про багато нових професій, про які вони раніше навіть і не здогадувались (наприклад, довелопер, камеронщик, маркшейдер, бізнес-тренер, сомельє, трейдер, лейбл-менеджер, андеррайтер, спічрайтер, супервайзер, ТБ-байер, копірайтер, лобіст, брейдер та ін.). Дали відповідь на питання: «Де ти себе уявляєш, ким хочеш працювати?», «Як ти думаєш, які зміни чекають на професію через 7 років?», «Найактуальніші професії?». З каталогом професій можна було ознайомитись на сайті https://www.education.ua/ua/professions/.

Вчитель, який проводив урок - Кирилюк Валентина Дмитрівна.

Заступник з НВР Валентина КИРИЛЮК

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi