Шановні вчителі , батьки та діти.

2020-05-04

/Files/images/01004nfe-df5b-717x1130.png

/Files/images/93310586-754014108463915-5364414298732888064-n1.png

Карантин продовжено, а це означає, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно.

У надзвичайних умовах жорстких карантинних заходів опинився увесь світ, у тому числі й система освіти, яка є значною частиною суспільного життя. Масове дистанційне навчання в умовах ізоляції стало викликом для усіх: освітян, студентів, дітей, батьків. За вчительською традицією ми з вами ще зробимо аналіз цього уроку.

Вчителям нашої школи вдалося налагодити навчання з використанням елементів дистанційних технологій. Саме елементів, тому що через розрив у можливостях і доступністю до цифрових технологій онлайн-навчання може бути доступним далеко не для всіх учнів. Кожен вчитель опиняється перед викликом — треба впевнитися, що всі його учні отримують усе необхідне для навчання.

Дякуємо батькам, які стали нашими союзниками у налагодженні дистанційного навчання, змогли у стислі терміни забезпечити дітей потрібними ґаджетами, підтримують їх та педагогів у цьому незвичному освітньому процесі. Дякуємо дорослим, які тримають зв'язок з учителем, технічне забезпечення якого іноді менше за можливості учнів.

Педагоги з усіх сил намагаються підтримувати зв’язок з вашими дітьми і допомогти їм подолати цей період. Ми прагнемо продовжувати навчання, коли і якщо це можливо, але не завжди це буде найважливішим. Ми не сподіваємося, що ви, батьки, станете професійними домашніми вчителями за одну ніч: ми для цього навчалися в університетах. Але ми надаємо вам інструменти і ресурси, щоб ви допомогли вашим дітям у самостійному навчанні вдома. Будьте певні, щойно ми всі повернемося до школи, діти все наздоженуть і надолужать.Що ви можете робити зараз? Любити своїх дітей.

Історія масового дистанційного навчання в умовах карантину ще не завершилася. Попереду цілий місяць навчання, а далі - завершення 2019-2020 навчального року. І яким він буде, залежить тільки від нас з вами, від злагодженості наших дій, педагогічної мудрості та витривалості.

Малоскнитський НВК, керуючись нормативними документами МОН України, пропонує діяти наступним чином:

- здійснити підсумкове оцінювання у 2019-2020 навчальному році з урахуванням результатів очного навчання у І семестрі, січні-березні 2020 року, результатів дистанційного навчання в період карантинних обмежень та дистанційних перевірочних робіт, усних опитувань.

- виставити річні оцінки у класні журнали після завершення ІІ семестру (відповідно до шкільних наказів про структуру 2019-2020 навчального року) та можливості фізичного повернення педагогічних працівників до приміщень закладів освіти;

- прийняти до 01.07.2020 року педагогічною радою рішення про переведення учнів (вихованців) закладу загальної середньої освіти до наступного класу;

- перевести до наступного класу учнів, які з різних причин не були охоплені дистанційним навчанням у період карантину, та розробити для кожного з них індивідуальні навчальні плани щодо засвоєння пропущеного навчального матеріалу.

Щодо видачі свідоцтва досягнень, табеля навчальних досягнень та свідоцтва про базову середню освіту учням 1-9-х класів:

- свідоцтва досягнень учнів 1, 2-х класів, табелі навчальних досягнень учнів 3-8-х класів заповнюються класними керівниками, самостійно, після проведення семестрового та річного оцінювання. Учням, які продовжують навчання у цьому закладі, вищезазначені документи направляються в електронному вигляді з подальшим врученням оригіналу документа на початку нового навчального року;

- річне оцінювання випускників 9-х класів, звільнених від ДПА, (наказ МОН) здійснюється на підставі результатів І семестру, очного навчання упродовж січня-березня та результатів дистанційного навчання. Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти рекомендуємо завершити до 15 червня.

Організувати видачу свідоцтв після прийняття Урядом рішень про зняття певних карантинних обмежень для здобувачів освіти та з дотриманням регламенту санітарно-епідеміологічної безпеки.

Щодо зарахування (переведення) учнів до закладу загальної середньої освіти

Зарахування до будь-якого класу, як правило, здійснюється до початку навчального року. Враховуючи особливості завершення 2019-2020 навчального року (карантинні обмеження), прийом заяв та документів до 1 класу розпочнеться після завершення карантинних обмежень для закладів освіти.

Нагадуємо, що згідно зі ст. 23 Закону України «Про освіту» заклади загальної середньої освіти мають автономію у прийнятті організаційних рішень.

Шановні колеги! Дякуємо за вашу гнучкість та мобільність,за те, що в такий важкий час ви гідно прийняли виклик, докладаєте всіх зусиль, свою майстерність та розум для навчання дітей.

Шановні батьки! Ми разом з вами та нашими дітьми проходимо непростий, часто стресовий шлях дистанційного навчання та спілкування. Дякуємо за ваше терпіння. Радіємо з того, що ви допомагали і далі допомагаєте своїм дітям і вчителям. Ми знаємо, що нам ще не все вдалося. Та і масове навчання у системі соціального обмеження є неприродним для людства. Більшість з нас залишається прихильниками очної системи виховання та навчання дітей. У той же час хочемо запевнити вас, що ми є вашими партнерами та з нетерпінням очікуємо на повернення наших учнів до шкіл.

Усі учні за результатами навчання у 2019-2020 навчальному році отримають підсумкове (семестрове, річне оцінювання) та будуть переведені до наступного класу до 01.07.2020.

За Вашою дитиною (у разі потреби) зберігається право на апеляцію оцінки з того чи іншого предмета.

Якщо Ваша дитина за будь-яких сімейних обставин не була охоплена дистанційним навчанням у період карантинних обмежень, вона буде переведена до наступного класу. Вчителі допоможуть їй опанувати пропущений навчальний матеріал у новому 2020-2021 навчальному році.

ДОРОГІ ДІТИ.МИ ПРОДОВЖУЄМО З ВАМИ НАВЧАТИСЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ДИСТАНЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ.

НА САЙТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ВЖЕ РОЗМІЩЕНО НАВЧАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ ТА ЗАВДАННЯ НА НАСТУПНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ.

ДО ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ЗАЛИШИЛОСЯ ВСЬОГО 4 ТИЖНІ. ЯК ВИ РОЗУМІЄТЕ, 2019/2020 НАВЧАЛЬНИЙ РІК МИ ЗАВЕРШУЄМО ДИСТАНЦІЙНО. ПРО ЙОГО ОСОБЛИВОСТІ ЗГОДОМ.

ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕКТИВ РОБИТЬ ВСЕ МОЖЛИВЕ, ЩОБ КОЖЕН ІЗ ВАС ОТРИМАВ НАВЧАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ, ЗАВДАННЯ, КОНСУЛЬТАЦІЇ.

ТОМУ ДУЖЕ ПРОСИМО ВАС НАДОЛУЖИТИ ТЕ, ЩО НЕ ВСТИГЛИ ЗРОБИТИ, АДЖЕ ДЛЯ УСПІШНОГО ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАННЯ, ВАМ НЕОБХІДНО ВИКОНАТИ ЦІ ЗАВДАННЯ З УСІХ НАВЧАЛЬНИХ ПРЕДМЕТІВ. ЯКЩО НЕ ЗРОЗУМІЛО ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО ВЧИТЕЛІВ ЗА КОНСУЛЬТАЦІЯМИ.

МИ ХОЧЕМО РАЗОМ З ВАМИ ЗАВЕРШИТИ УСПІШНО НАВЧАЛЬНИЙ РІК І НІЧОГО НЕ ЗАЛИШАТИ НА НАСТУПНИЙ.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ, ДОТРИМУЙТЕСЯ КАРАНТИНУ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.

З повагою

Директор НВК Радзивілюк Леоніда

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi