• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Щодо проведення Національного чемпіонату Прангліміне з усного рахунку у Малоскнитській гімназії

Щодо проведення Національного чемпіонату Прангліміне з усного рахунку у Малоскнитській гімназії

2020-10-20

/Files/images/Міксіке (усний рахунок).jpg

Щодо проведення Національного чемпіонату

Прангліміне з усного рахунку у Малоскнитській гімназії

Відповідно до «Меморандуму про співпрацю щодо реалізації проєкту «Міксіке в Україні» у рамках освітньої ініціативи естонської освітньої організації OU MIKSIKE між Міністерством освіти і науки України та Естонською освітньою організацією OU MIKSIKE від 08.09.2017 у 2020-2021 н. р. проводиться Національний чемпіонат «Прангліміне 2021» з метою формування в учнів навичок усного рахунку.

На виконання Указу Президента України №31/2020 «Про оголошення 2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні» у Малоскнитській гімназії заплановано ряд навчальних та виховних математичних заходів, серед яких – залучення учнів до Національного чемпіонату «Прангліміне 2021». Так, 21.10.2020 р., серед вихованців старших класів гімназії, вчителем математики Остапчук О.С. та заступником з НВР Кирилюк В.Д., було проведено перший день навчальних тренувань з усного рахунку. В онлайн режимі учням, відповідно до вікової категорії, було запропоновано ряд математичних завдань (на додавання, віднімання, множення, ділення, а також випадкових дій з натуральними, цілими, десятковими числами) на виконання яких був відведений певний час та нараховувались бали.Для виконання завдань учні використовували мобільні телефони та ПК. Кожен учасник повинен був спочатку увійти до особистого кабінету, ввівши логін та пароль, присвоєнні під час реєстрації, а вже потім виконувати запропоновані завдання. Алгоритм входу та виконання завдань дітям, організаторами конкурсу, було показано на мультимедійній дошці, що значно спростило поставлене перед ними завдання.

Самі змагання турніру у Малоскнитській гімназії планується провести 28 жовтня 2020 року, а також залучити учнів до 2-го та 3-го етапів (на сайті Міксіке турнір проводиться у 3-ри етапи: 7-28 жовтня, 3-24 листопада, 3-21 грудня).

Такі змагання є корисними тим, що вони активують майже усі ділянки головного мозку, адже вони тренують мислення, розвивають логіку та змушують бути уважними та самостійними.

Заступник з НВР Валентина КИРИЛЮК

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi